Onze werkwijze

Waarom we het graag doen

Bij Veranderlef zien we mogelijkheden in mensen. Ieder mens heeft waarde en kwaliteiten. En die kan je ontwikkelen! Met Veranderlef willen we vooral de wereld wat meer communicatief maken. Dat je met elkaar op elk niveau kan communiceren en daarbij het lef hebt om dat aan te durven. Wij stimuleren zelfvertrouwen en lef. Zodat de wereld elkaar net wat beter begrijpt en er verbinding ontstaat.

Hoe wij het doen

Wij werken met mensen en met mensen werken betekent afstemmen. Door persoonlijke doelen vooraf vast te leggen en theorie en praktijk met elkaar te blenden, maken we het interessant voor de deelnemer. Zo blijven de deelnemers aangehaakt en kunnen ze direct oefenen in de praktijk.

Blended learning

We gebruiken we het lerend effect van de groep door te leren van elkaars ervaringen. Beste praktijk ervaringen worden gedeeld. En ieders unieke kwaliteiten worden toegelicht. Vanuit de eigen kracht worden de deelnemers aangemoedigd om lef te tonen om nieuwe (gespreks-)technieken te leren en nieuwe inzichten op te doen.

Praktijkgericht

Met praktijkgerichte rollenspellen, ervaringsoefeningen en individuele opdrachten krijgen de deelnemers een 360graden leereffect. De trainer heeft veel ervaring en kennis en zorgt voor de gevoelsmatige ervaring waardoor het geleerde verankerd raakt.

Onze trainingen bestaan uit de volgende 3 pijlers:

Heldere communicatie

We spreken de taal van de deelnemers en de organisatie om aansluiting te maken.

Werken vanuit Kernwaarden

We verbinden kernwaarden van de organisatie met de training zodat het geleerde verankerd raakt in de organisatie.

Can-do mentaliteit

We stimuleren lef en zelfvertrouwen zodat het geleerde in de praktijk wordt gebracht. Daarin verbinden we de deelnemers met elkaar zodat ze ook na de training steun aan elkaar hebben.